Sve što trebate znati o tampon tisku

Sve što trebate znati o tampon tisku

Što je tampon tisak?

Tampon tisak je često korištena tehnologija tiska, jer se pomoću nje može raditi brzo i izvrsno. Pored brojnih digitalnih tehnologija, ova tehnologija još uvijek opstaje, budući da se grafika u jednoj ili više boja može prikazati s nevjerojatnom učinkovitošću. Iz kalupa za tisak na proizvod se pomoću silikonske transfer glave postavlja željeni logo koji se zbog tankoće sloja boje odmah suši.

Karakteristike tehnologije

Jedna od glavnih prednosti ove tehnologije je ta što se može svestrano koristiti na gotovo bilo kojoj materijalnoj površini, kao što su plastične olovke, bambusovi power bankovi, staklene boce za vodu. Naravno, postoje i ograničenja za tampon tisak, jer veličina ispisnih glava utječe na veličinu tražene grafike. U ograničenim veličinama, ovom se tehnologijom mogu izraditi čak i zakrivljeni oblici. Naša tvrtka može prikazati maksimalno 5 boja s tampon tiskom, naravno veličina proizvoda i logotipa mogu utjecati na to koliko će boja biti prikazano na odabranom proizvodu i na koji način.

Promotivni proizvodi s tampon tiskom

Primjeri iz prakse

Za olovku je prikladna 1 ili čak više boja, međutim, zbog malih dimenzija, često je bolje odabrati 1 boju za takav proizvod.

S druge strane, čak i višebojni logotip može se lako prikazati na power banku ili prijenosnom računalu zbog veće površine koju je moguće ukrasiti.

Postoje površine i materijali na koje se uopće ne može staviti tampon tisak, poput tekstilnih proizvoda.

Prostupak tampon tisak na primjeru olovke

U početku se logo postavlja na pritisnu ploču koju ćemo postaviti na proizvod. Nakon podešavanja, u udubljenja tlačne ploče stavlja se boja koju stroj uz pomoć silikonske noseće glave pritišće na proizvod. Ovaj proces se ponavlja ovisno o proizvodu i boji, kako bi kupac dobio što ljepši krajnji rezultat. Proizvod je tada spreman jer se nanesena boja odmah suši. Kolege provode kontrolu kvalitete kako bi bili sigurni da je proizvod izvrstan. Proizvod se pakira i šalje kupcu na korištenje.